Skip to content

Begeleiding

Het sportuur op de woensdagavond wordt begeleid door twee sportbegeleidsters:
Anke Elbers & Anne-Marie Huting

Anke Elbers is sinds februari 2010 begeleidster binnen OBHR en is hier middels een stageperiode terecht gekomen. Anke heeft de HBO opleiding Sport- en Bewegingseducatie afgerond. Deze opleiding is gericht op het ontwerpen, uitvoeren en co√∂rdineren van bewegingsprogramma’s om bij te dragen aan een actievere en gezondere leefstijl, vooral gericht op doelgroepen als mensen met een beperking. Daarnaast is Anke ook in het bezit van de Licentie Instructeur vanuit de Hart&Vaatgroep, waarvoor zij bijscholingen gevolgd heeft. Anke heeft ondertussen ook haar HBO diploma Verpleegkunde behaald en werkt als verpleegkundige op de afdeling Neurologie in het RadboudUMC.

De begeleiders maken gebruik van een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met een van de sportbegeleidsters en er wordt gestreefd deze zo spoedig mogelijk plaats te laten vinden nadat u lid bent geworden. Vervolgens wordt hier ieder jaar nog eens kort op terug gekomen.

Wat zeer belangrijk gevonden wordt, is het sporten op uw eigen niveau. Plezier is namelijk de valkuil om teveel te gaan doen. Daarom benadrukken onze begeleiders dat u te allen tijde naar uw lichaam moet luisteren. Iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd.

Daarnaast is ons doel het optimaliseren van het inspanningsvermogen, in contact komen met lotgenoten, leren kennen/omgaan met de fysieke grenzen en beperkingen, het overwinnen van angst en het bewegen met plezier! Om uiteindelijk te komen tot het doel van OBHR: Het ontwikkelen van een actieve leefstijl waarbij plezier in bewegen centraal staat. Dit moet uit eindelijk leiden tot een verlaagd cardiovasculair risicoprofiel.

Primary Sidebar